tirsdag 27. november 2012

Kjøkkenbordet er okkupert…..

her skal det lages dekorasjoner.
Har vært på shoppingraid i dag, og har fått tak i det meste jeg trenger i første omgang. Eneste jeg mangler er store kongler til den største kransen, som skal henge i inngangspartiet.
kjøkkenbord dekorasjoner1 
Halmkransen har jeg tenkt å dekke med Thujakvister eller mose. Har stusset en storThuja, kjekt at den kan brukes til noe :-)
kjøkkenbord dekorasjoner 5 Ledlys 
Var innom Claes Ohlson også, og husket endelig på å kjøpe Led stearinlys. Fine å bruke i dekorasjoner, synd ar de ikke har de i rødt.
kjøkkenbord dekorasjoner2 
Her er det litt av hvert, klart til bruk, sinkbrettet skal brukes til adventsdekorasjon, isoporkulene skal dekkes med mose.
kjøkkenbord dekorasjoner3 hjerter 
Kunne ikke motstå disse søte små hjertene.

Da er alt klart for en kosedag i morgen.

Minner
om
Vis din__3

fotoutfordringen, som starter hos meg på søndag 2. desember
klokka 00.00.
Tema er vis din adventspynt.

Ha en kos kveld.

mandag 26. november 2012

Ny Fotoutfordring på gang…

hos meg. Dette er noe jeg har tenkt veldig lenge på, skal, skal ikke. Klarer jeg å følge opp en ukentlig? Hvilket link system skulle jeg bruke, link med eller uten bilde? Bør det være tema etter årstiden eller uten noe, og på hvilken ukedag?  Puh, det er mye man lurer på.   Er det en ide å ha avstemming om ukens beste bilde for eksempel?
Jeg har ihvertfall bestemt meg for at den skal være ukentlig på søndager og bare åpen fra klokka 00.00 til 24.00.
Det skal være et tema som passer for årstiden hver gang. Etter å ha testet en del kommer jeg til å bruke Inlinkz.
InLinkz

Linkene vil bli med bilde og de vil være noe større enn vanlig. Dette for at det skal være lettere å kunne se hva innlegget på bloggene inneholder. Bedre også hvis jeg skal legge inn en avstemming om ukens bilde. 

Er dette noe dere kunne tenke dere å være med på
?

Kom gjerne med ønsker og meninger i kommentarfeltet. 

Første søndag i advent vil jeg alså starte opp klokka 00.00.
Tema vil være:
Vis din Advents pynt

Bildet er lånt fra Google

lørdag 24. november 2012

Helgeglede - Å kunne se skjønnheten…

i det visne i hagen nå sent i november er en glede.
Tok en liten runde med kamera i dag, med sambo Frøya i helene.
Det å fremdeles klare å fotografere betyr mye for meg. Det kan bli mange bilder før det blir noe som er brukbart. Det er en artig hobby og jeg vil prøve å utvide fotograferingen til mer enn hage, men har en tendens til å glemme å ta med kamera. Må skjerpe meg her.
rød nype macro

Nypene henger så fine og røde på Lykkefunn, det skinner så flott i dem.
Kaprifol nov12

Knopper på Kaprifolen i slutten av November, bladverket er fremdeles friskt gønt. Ja, ,ja, får neppe kjenne godlukten av de så sent på året :-)
Ecinops Echinops kuler står rundt omkrong i hagen, har ikke hjerte til å kutte de ned. De er så dekorative der de står  og veldig fine å bruke i dekorasjoner. I mprgen skal jeg plukke inn ting og tang  for å lage pynt, fikk ikke soset meg til det i dag. Det er vått ute, men jeg får legge det utover til tørk. Nå er det tiden for å lage jule og vinterdekorasjoner.Roseknopp
En knopp fra
Coral Dawn rakk aldri å springe ut. Den er likevel så vakker der den står. 
Har du lyst til å se flere Helgegleder kikk innom hos Vivi.

Helgegleder   Saturday SHOW OFF

Ha en koselig Helg!

onsdag 7. november 2012

Litt rosemimring…

Siden det ikke foregår noe på hagefronten her for tiden, har jeg tatt et nytt arkivdykk, denne gangen alså roser. 
I denne mørketiden kan det trenges å mimre litt med flotte farver og former, og så kan man jo tenne et luktlys eller røkelse mens man mimrer og drømmer. Sammen med noe godt å drikke og fin musikk kan det bli riktig så koselig.

Det er ikke så mange jeg husker navnet på i farten, de jeg husker har jeg satt over bildet.
Bildene er klikkbare.Graham Thomas
Augusta Luise
Dark Lady
Mandarin
Ferdinand Pichard
Augusta Luise

To harde vintere har gjort at endel av disse har gått dukken. Blant annet Ferdinand Pichard, som er en av de fineste polkarosene jeg vet om. Lukter veldig godt, rikt blomstring og remonterer bra.
Da oppfordrer jeg dere som titter innom i å ta et arkivdykk og legge ut fine bilkder på bloggen. Det er så koselig å sitte å kikke på andrers bilder og mimre.

Ha en god kveld.

søndag 4. november 2012

Helgegleder…

Helgeglede i denne mørketiden er for meg å kunne gå ut i hagen og fremdeles plukke inn ting og tang for å lage en dekorasjon.bergknapp bladverk macro Her har jeg pyntet et rundt rustikt metallfat med “blondekant”.
Det finnes fremdeles Alunrot og Geraniumblader, litt mose, blomster av Bergknapp og et lys i midten, vips en brukbar senhøstes dekorasjon
.Bergknappduk montasje En ny strikkeduk, som jeg fikk tak i et hånarbeidsutsalg da jeg besøkte moderen sist gang, er lagt på det runde lille sidebordet.  
Hardangerbrikke montasje
En dame som pleier å komme på håndarbeidsstuen der moderen bor, har brodert disse nydelige brikkene (har to) for meg. Disse ble lagt på lampebordene til helgen. De er så fine at jeg ikke har noen slags pynt på bordene ellers. Har bestilt en løper også. Jeg er kjempeglad for disse, vet hvor mye arbeid det ligger bak, da jeg selv har brodert hardanbgersøm, nå kan jeg ikke lenger fordi jeg ser for dårlig. Tekoppdekorasjon
Nå skal jeg kose meg med te og knekkebrød.
Ha en fin kveld.

Lyst til å se flere Helgegleder, klikk på bildet under.