onsdag 23. mai 2012

Litt Macro…

på en vakker solskinnsdag.
Må  innrømme at i dag har jeg bare vært lat og nytt tilværelsen. Man må ha tid til å kose seg med hagen også, den skal ikkie bare være jobb og slit.
Tok og plukket en bukett med blomster, Tulipa Carneval Nice, Brunnera, Tjæreblomst, hvite Narcisser, hvit Pulmonara og litt forskjellige blaverk.
Når det gjelder tulipaner så hadde jeg veldig mange forskjellige før, men de har forsvunnet. Jeg har ikke giddet å plante nye, da det er så mange sorter som har det med å forsvinne litt etter litt.
Bukett2 23.05.

På runden fant jeg endelig Fritillaria meleagris’n,  jeg har myst og kikket etter den i flere dager nå.
Fritillaria Melagris

Den hvite Dicentra’n er bare nydelig, synd den ikke blir høyere enn 60 cm.Hvit dicentra 23.05. 2

Uvularia har en aldeles nydelig sart gulfarve og blomstrer på sitt beste nå.Uvularia macro 23.05.

På slutten av hagerunden tok jeg meg en tur innom drivhuset for å se om det var noen modne miniagurker som jeg kunne maule, og det var det :-) Ikke noe er bedre enn å kunne gå og maule miniagurker og tomater, nums…

Ha en fortsatt fin kveld alle som er innom her.

tirsdag 22. mai 2012

For en herlig dag…

endelig noe som ligner på sommer, jeg har bare kost meg i dag. Først på morran vannet jeg nede i drivhuset og satte ut alt som skal herdes. Vel ferdig med det tilbragte jeg resten av dagen på terrassen i solen. Hørte på radio og bare nøt godværet til langt på ettermiddagen. Tok en runde og fjernet en del brennesele runt om kring før jeg satte inn plantene i drivhuset igjen. Rakk en runde med fotoapparatet også. Her er en del bilder av blomstring nå:
akeleie steinbed
En Akeleie i steinbedet titter frem. Såg at det var mye som hadde gått dukken der på en tidligere fotorunde, så her skal det plantes endel nytt

hvit narciss2
Narcissene er i full blomst i bedet bak drivhuset.

lamium rosaog hvit
Lamium sprer seg viullig vekk ved veggen  på nedsiden av drivhuset. Her er både hvit og rosa i skjønn forening. Den får stort sett spre seg hvor den vil, er det et sted den ikke passer er det lett å røske den opp
.

rosa småbl primula
Denne farveglade småblomstrende Primula’n har jeg flere steder i hagen.

Trillium erectum 21.05.
Macro av Trillium erectum.

epleblomst 21.05.
Da jeg var ferdig med rundturen i hagen kikket jeg på epletreet og jammen har det såvidt begynt å blomstre.

Ha en solfylt morgendag alle sammen. 

mandag 21. mai 2012

FEMININT / FEMININE - Mandagstema

 Mandagsmotivet fant jeg i et hjørne i drivhuset denne gang.
Statuen har jeg hatt bilder av her tidligere også, denne gang med en annen setting.
Det begynner å bli fullt i drivhuset etter at jeg har kjøpt en del planter for utplanting. Holder nattemperaturen seg fremover kan jeg begynne med utplanting.

statue3

Asarina, Potetplante og en Fuchsia pynter opp.Tåre potet

Medinvilla’n blomstrer nå.Medinvilla 21.05.

 En nydelig dame. statuehjørne 21.05 2

Vil dere se mer feminint klikk her.

fotoapp

 Ha en fin solskinnsdag.

tirsdag 15. mai 2012

Endelig blomstrer Magnolia Stellata

Fikk ikke gjort noe av det jeg hadde planlagt i går,  istedet dro jeg å handlet blomster på Plantasjen og hos Myrvold.  
Tok en liten fotorunde på morran i dag, fikk tatt noen bilder før batteriet gikk ut.

Stellata har jeg ventet lenge på, nå blomstrer den, det er ikke så veldig mange blomsterr i år på den.Stellata

Denne med rosa blomster husker jeg ikke navnet på, noen som vet?Rosa ukjent 15.05

Trillium erectum har fått den rette farven på bladene nå og er i blomst.Trillium erectum 15.05.

En lilla kubjelle har selvsådd seg i singelen.Lilla kubjelle 15.05.

Brunnera, husker ikke hvilken i farten.brunnera2

Denne gule Primula’n ble kjøpt som inneplante for en delår siden, har aldri blomstret så mye som i år.Gul primula 2 15.05.

En liten hvit tue fra steinbedet, husker ikke navn.Hvoy fra steinbed

Hvit kubjelle fra steinbedet, denne har jeg flere steder også i hagen.Hvit kubjelle i steinbed

Gulveisen har spredd seg godt i skogsbedet, denne fikk jeg fra Inger Karin på Hagegal for mange år siden. Gulveis

Nå ser det ut som solen har tenkt å komme frem, så nå skal jeg ut og sysle litt.
Ha en fin dag.

søndag 13. mai 2012

Mandagstema - MAI / MAY…

Ny uke nytt tema hos Helene med bloggen Alt som er vakkert.
Og hva sysler man med i mai, jo hagerydding og pusling i drihuset , i hvertfall her hos meg.
I dag var det oppholsvær og jeg begynte å rydde i rose/staudebedet, fikk tatt ca halve bedet før jeg ga meg. Det blåste så kaldt at jeg rett og slett ikke hælte mer.
I stedet tuslet jeg inn i drivhuset og koste meg med litt vanning og ompotting. Da jeg vannet oppdaget jeg at Tagetesen har kommet i knopp.
, koselig at den begynner før jeg får plantet den ut. Kommer til å drøye en tid ennå før jeg begynner med utplanting, det var nede på null igjen i natt  og i forrige uke var det fire kalde en natt.tagetes

Nicaranda’n og den siste sådden av blodbeger og Asarina kommer seg fint. Sådde to omganger av de sistnevnte fordi jeg syntes jeg ikke fikk nok planter første gangen.blodbeger og Asarina nicaranda Jeg lurte på om jeg skulle toppe Tomatillo’n, men da jeg kikket nærmere på den ser jeg at det kommer nye skudd i bladhjørnene, så da aventer jeg og ser hvordan den arter seg. Det er første gang jeg sår den i år og den skal ha sorte bær, jeg er spent på hvordan den blir, og ikke minst på hvordan den smaker. Den skal visst ha en litt syrlig smak og er fin å bruke i sauser og salater iflg. Google.Tomatillo Persicana capitata “Afghan” fikk jeg veldig dårlig sprirng på første gangen jeg sådde de, antagelig lå de ikke lenge nok i bløt. Fikk bare to  planter, her er den ene av de, sådd 6. mars. De vokser veldig fort og forgrener seg fint uten kniping. Sådd nummer to priklet jeg i dag, regner med at om en måneds tid så har de også de fått en fin størrelse.
Persicana
Cosmos’n stanger i hylla over, må toppes og det skal jeg gjøre i morgen, samme med Zinnia Red Spider.
Zinnia Cosmos

Det er meldt regn i dagene fremover også, da blir det ny kosestund i drivhuset med prikling. Jeg liker faktisk å prikle, da koser jeg meg skikkelig, det er så avslappende.
Vil du se flere mai/may tema klikk deg inn på bildet under.
Ha en fin kveld.
fotoapp 

onsdag 9. mai 2012

Koselig besøk..-

I blant dukker det opp andre katter her, og denne rakkeren her likte å rusle i bedene mine. Frøya gjør også det, og så lenge de ikke graver og herjer får de lov. Han er utrolig lik Frøya i farvene
Her prøver han å jafse på en rosebusk, ikke helt velykket he, he…
Kattebesøk0905
Jeg er veldig glad i katter så de blir godt tatt i mor her, og denne har vært på besøk flere ganger og er veldig kosete. Frøya er litt skeptisk og freser hvis han prøver å komme inn, skal ikke inn på hennes domene nei.

Ble ikke noe utehaging i dag, er for pinglete til å holde på ute når det er så vått. istedet var jeg på Jessheim en tur og da ble det litt shopping. Har vært på jakt etter en liten rund bilderamme lenge. Har en nuperellebrikke som er lagd av en av mine gammeltanter, som jeg skal ha i ramme. Hadde tenkt at brikken skulle få være i den største runde rammen, men jeg beregenet feil på størrelsen, rammen var litt for liten. Da får jeg finne noe annet snadder å putte i disse rammene, den skal henge ute i gangen. Kort som ser gamle ut og små heklerier kanskje.
 Rammebrikke

Litt blomster ble med hjem også, falt for en millonbells med lyse kanter på kronbladene, kan ikke huske¨å ha sett denne varianten før. Farven er litt for sukkersøt, men de hadde bare denne farven, så da så… 
Millonbells 0905 En blå Campanuela ble også med på lasset, de får stå i drivhuset foreløbig, fremdeles utrygt for kuldegrader om natta, var nede på fire kalde i forrige uke. Men det er jo kjekt med noe som blomstrer og pynter opp i drivhuset også.
Campanuela0905 1,

Det er god plass fremdeles, har vært flink og begrensert meg med såinga i år. Men det har blitt en del potter med knoller i stedet. Masse Georginer blant annet. Har ikke kjøpt så mange planter ennå, men tre Dichondra silver falls har jeg sikret meg. Må nok ha noe mer sølvfarvede bladplanter tenker jeg.Oversikt0905 2

“Jomfruen i det grønne” er godt plassert i hjørnet, dette er en statue jeg fikk tak i hos Gartner Olsen for noen år siden. Agurkplanten er pottet om og plassert i det grønne spannet, må nok få større plass siden. I plastboksene bak ha jeg satt Freesia løker, de har ikke spirt ennå. 
 
En Pellisene har startet med blomstring, merkelappen har forsvunnert så jeg vet ikke navnet.
Pellisblomst0905

Ellers har jeg tatt en vannerunde, det tar sin tid.
Jeg tok å bredsådde rinblomster i en kasse for en uke siden og nå var de spirt så jeg. Grunnen til at jeg har bredsådd de i stedet for å så direkte i bedet er at jeg ser så dårlig at jeg ikke klarer å sjeldne mellom frøplanter og ugress. Så jeg får drive de litt frem i drivhuset før jeg setter de i bedene.
Ringblomstsådd0905

Ringblomster i forskjellige varianter må man bare ha, jeg får vel litt av en priklejobb etter hvert. Men pytt jeg har slikt å gjøre.
Nå skal jeg sette meg å glane litt på TV, dere får fortsatt ha en fin kveld.

tirsdag 8. mai 2012

Overaskelse i skogsbedet…

I dag da jeg ryddet i skogsbedet fant jeg til min overraskelse en hundetann i blomst. Jeg vet qt jeg plantet tre knoller for noen år siden, men trodde de vart borte da jeg ikke har sett noe til de, men så dukket alså denne opp.
hundetann2
 Erythronium japonicum
Jeg har holdt på det meste av dagen med dette ene bedet som ligger ovenfor garasjen med å luke og rydde. En hersjens jobb for det var fullstendig nedgrodd. Må sikkert ta en runde til når det begynner å vokse til. Nå har jeg igjen bare et bed, men det er det værste, nemlig rose og staudebedet. Fikk ikke beskjært rosene i fjor, nå ser jeg at det er en masse villskudd. Hundetann4

Får bare ta på meg “verneutstyr” og sette i gang i morgen, hvis været holder. Det er jo meldt regn og det i mange dager fremover.
Ellers bruker jeg noe tid på å ligge langflat i hagen for å få tatt bilder, det er en del næsyntplanter som dukker frem nå og macrolinsa sitter festet på fotoapparatet.

Her er fylt blodurt, har den i to forskjellige bed, den har ikke spredd seg noe særlig ennå.
Blodurt

Trillium erectum titter frem blant Crocus blader, den er merkelig mørk på bladene, men den får vel riktig farve etterhvert. Denne gleder jeg meg til hver vår fordi det er den eneste Trilliumen jeg har.Trillium erectum

Ha en fortsatt fin kveld alle sammen.

Endelig på nett igjen…

PC’n krasjet,så jeg har vært uten i nesten 3 uker. Må si jeg har følt meg utenfor det gode selskap en tid nå, ikke fått lest eller kommentert noen blogger. Ille leit, men nå er jeg i farta igjen.
Siden sist jeg skrev her har jeg fått ryddet og flyttet inn i drivhuset, ikke jeg da men plantene he, he. Det tok en hel dag bare å rydde og vaske ned siden ikke noe ble gjort i fjor. Da flyttingen endelig var unnagjort var det bare å hvie seg rundt og potte om på harde livet. Mesteparten av plantene hadde for små potter da jeg hadde drøyd til jeg fikk flyttet de. Men nå er det unnagjort og jeg er ajour med alt, deilig er det.
Har ikke fått tatt noen bilder fra drivhuset ennå, men det kommer.
Er ennå ikke helt ferdig med å rydde i hagen, det går lidderlig treigt med meg. Satser på å bli ferdig i løpet av uka.

hvit primula

   Ikke så voldsom til blomstrin i hagen nå, men kuleprimulaene er fine nå, særlig de hvite.

macro hvit pulmonaria  Den hvite Pulmonaria’n er bare lekker, kunne ikke dy meg for å ta et “pornobilde”.

Magnolia stellata 0705 Magnolia Stellata er ennå ikke ordentlig i blomst, er skikkelig sein i år synes jeg.

Scilla

Scilla er en nydelig liten vårblomst som gjerne får lov til å spre seg vilt, her er den under et gult erteblomsttre. Den har så nydelig knallblå farve.

.