søndag 15. april 2012

Mandagstema – I Fokus…

hos Helene med bloggen Alt som er Vakkertalt.

Akkurat nå er det denne skjønnheten, Clematis Pixie som er i fokus. Glemte å nevne at denne ble med hjem fra hagemessen, en miniatyr Clematis. Jeg falt fullstendig for den, og grep fatt i den uten å ha noe peiling på den. Nå Googler jeg for å få vite mest mulig om den.Pixie1

Den er evig grønn, og bladene er små og flikete, ca 5 cm i lange.
Blomstene er grønhvite og ca 3 – 3,5 cm i diameter, blomstringstid i april/mai. Når det gjelder høyde oppgis det alt fra 60 cm til 1,5 m. Jeg fant en videosnutt som viser at den kan bli drøyt 1,5 m. Som bildene viser blomstrer den noe enormt, hvor lang blomstringstiden er vet jeg ikke. Noen som vet?Pixie2

Den er ikke vinterherdig her i Norge, tåler inntil 5-6 kuldegrader. Så jeg vil prøve å overvintre den i vinduskarmen på soverommet.
Blomstene er populere hos sommerfugler, bier og andre insekter og har en svak duft.

Pixie3

Hvis den blir så stor som 1,5 m kan det bli problemer med overvintring, men den tid den sorg. Den er så nydelig at den må bare prøves. Noe jeg lurer på er om den blomstrer på årets eller fjorårets skudd, det får jeg Google mer på i morgen. Nå skal jeg lese og kose meg med andres blogger, det er noe jeg ikke har hatt så mye tide til i det siste.

Vil du se flere temaer i fokus, kan du klikke deg inn på bildet her 

Mandagstema ny logo_thumb[5]-1
Ha en fin uke.

.

 

Fangst på Hagemessen…

Som jeg nevnte i går var jeg en tur på hagemessen på fredag. Tok en masse bilder som jeg dessverre ikke klarer å få lastet over på PC’n fra mobilen. Jeg forbanner meg selv for at jeg glemte fotoapparatet.
Var der ikke så veldig lenge, men fikk da sett alle standene og handlet litt.
Som forventet var det masse hagemøbler, hageredskap og steinmurer og heller, vil si det var i overkant i forhold til stands med blomster og hagestæsj. Disse druknet nesten blant alt det andre. Og som vanlig var det en del stands som ikke hadde noe på en hagemesse å gjøre, her burde arrangørene virkelig skjerpe seg.
Men det var artig å gå der å kikke på alle de koselige ustillingene som var laget. Det var mye lekkert både å skue og å få kjøpt, både av planter og pynt. To fine pyntekuler ble med meg hjem,  skulle hatt en til men det var bare disse to. Hvor jeg skal ha de og hva jeg skal bruke de til har jeg ikke bestemt meg for enda. Dette var bare må ha stæsj.

kule

Skulle egentlig ha bare Pelliser,men det ble litt mer,  mistet så mange i vinter, så disse ble kjøpt:
Apricos
Benbridge
Charity
Citriodurus
Coral Tassel? finner den ikke på Google
Distinction
Friesdorf
Golden Baby
Radens
Shalimar
Sparkler

På den Nederlandske løk og knollstanden var det også mye lekkert, klarte ikke å dy meg og det ble med litt derfra også:
2 stk Dahlia Vuurvogel
3 stk Dahlia Fire and Ice
1 PK (10 stk) ass.  Aquilegia akkurat som om jeg ikke har nok fra før he, he
1 pk (20) Brodiaea(Triteleia) Koningin Fabiola disse skal settes på høsten oppdaget jeg etterpå

Det blir mye Dahlia hos meg i år, har jo kjøpt en del fra før også. Men jeg har en del huller i bedene som skal fylles ut så det går bra. Verre er det med plassen inne, må få soset meg til å sette i gang i drivhuset snart.
Jeg kunne ikke dy meg for å ta med en Medinilla Magnicfica, denne har jeg hatt før også. Den har så nydelige blomster som står i flere måneder når de er utsprunget. Jeg klarte ikke å få den til å komme igjen sist gang, så den blir nok en bruk og kast plante her.

Bildet er lånt fra Google, da det er bare knopper på min
medinilla

Ha en fin dag.

lørdag 14. april 2012

En strålende solskinnslørdag…

spiste frokost litt sent i dag, men nå skal jeg ute å rydde i flere bed. Går ikke an å være inne i dette herlige været
Var på hagemessen i går, tok en masse bilder på mobilen, har ikke klart å få de over på PC’n,  vet ikke hva som er feil. Skriver et innlegge om messen senere.

Her er et bilde av Katherine Hoskins, en nydelig liten våriris.

katherine hoskins

Er den ikke nydelig med sine vakre tegninegr?
Er egenlit ikke så stor fan av Iris, men de våririsene derimot er jo bare super lekre.
Ønsker dere alle en strålende helg.

onsdag 11. april 2012

Vinnerne av Give away er trukket…

Takk til dere som var med på Give Away hos meg
.
giveawanymegny

Og vinnerne er:
Våre friske urter av Unni Hafskjold går til:

 Inger Marie med bloggen
Hagerommet

I tillegg vanker det en duftpakke  og servietter med syrin.

hgivemy

1. trøstegave havner hos Nennes

2. trøstegave går til Tua med Tuaihagen og huset.

Gratulerer så mye.

Send navn og adresse til: audama  alfakrøll  online.no
så blir gavene sendt i løpet av uka.

tirsdag 10. april 2012

Bling til hagen og litt snakk om ditt og datt…

I dag var jeg en tur på Jessheim og handlet litt, måtte ha kort til Give Away’n og diverse småtteri. Da jeg var innom Nille kom jeg over dette lille fuglehuset, og det ble med hjem.

fuglehusmontasje

Jeg syntes det var litt søtt og stilig, har ikke helt bestemt meg for hvor jeg skal ha det ennå, kanskje henge det opp inne i drivhuset. Stæsjen på det er i rust og huset ellers er lyse grått. De hadde fått inn en del gyselige hagefigurer også, husket ikke på å ta bilder.
Jeg må innrømme at jeg synes det er fint med litt bling og stæsj i hagen, og jeg har en del. Noe har jeg vist på bloggen før, men jeg skal vise litt igjen senere når jeg har fått begynt å plukke det frem. 

Muscari Comosum Plumosum har kommet med knopper, det ser ut til å bli en veldig liten blomsterstand på den, denne er ca 1,5 cm. Er spent på om den blir så fin fullt utsprunget som den ser ut til på bilder.
Muscari Comosum Plumosum

I kveld skal jeg legge en del frø i vann, bla. hvit Cobea, denne sår jeg nå for tredje gang. Lurer på hva slags fillefrø jeg har fått tak i i år, nytter ikke å få de til å spire. Den blå kom så fint som bare det, jeg gir meg ikke jeg skal ha hvit også.  

Ute på trappa blomster påskeliljene for fullt i spannene jeg kjøpte til påske.

Dere får ha en fin ettermiddag.

påskelilejspann

mandag 9. april 2012

Lat innedag…

Siden det har regnet ute i dag har jeg tilbragt en del tid foran PC’n. Koselig å lese andres blogger og se på masse fine bilder.
Jeg har en liten selskapssyk en ved siden av meg, Frøya som liker å ligge  under en lampe jeg har stående ved siden av.
datapus090412

Helst vil hun ligge oppå PC’n når jeg holder på, hun driver å terger og egler litt for å få all oppmerksomheten.

Minner om Give Away’n jeg har gående, trekning er i morgen 10. april, ønsker du å være med kan du klikke deg inn via bildet under. Jeg lukker for deltagelse ved midnatt i morgen. Vinnerene vil jeg opplyse om i løpet av onsdag den 11. april.

giveawanymegny
 
Siden jeg begynte å blogge igjen i februar har antall følgere mer enn fordoblet seg, og det er veldig hyggelig. Takk til alle dere som er innom bloggen min og det er kjempekoselig å få respons på det jeg skriver. Jeg prøver å kikke innom og legge igjen en kommentar til alle dere som har lagt igjen kommentarer her, håper jeg ikke har glemt noen.

Jeg ønsker alle en god natt og en fin dag i morgen.

tulip3

søndag 8. april 2012

MANDAGSTEMA # 35 - PRIKKER / DOTS…

   Prikker  i blomsterverdenen kan vel være noe sånt som dette,
støvdragerene til en hvit Platycodon.

hvitmacrostøv

Har du lyst til å se flere prikekr klikk deg inn hos
Alt som er vakkert.
Mandagstema ny logo_thumb[5]-1

Ha en strålende mandag.

Ingen fornøyelse…

å holde på ute nå, det gufser kaldt inni mellom. Må minne meg selv på at det bare er 8. april ennå. Har holdt på å rydde i bed de siste dagene, fjerner det som er dødt og vissent. Luking får jeg gjøre senere når det har begynt å vokse frem litt, har vanskelig for å se forskjell på ugress og planter. Må nok også prøve å spa opp litt i bedet ved inngangspartiet, der har det kommet mye gress. Der får jeg igjen for at jeg ikke fikk luket ordentlig i fjor.
Spørs bare hvor mye jeg skal tørre å gjøre, har ikke lov å ta i for tungt, men har lov til å gjøre såkalt enklere havearbeid.
div bed
Har fremdeles planer om å selge huset og få meg leilighet, får bare håoe jeg får gjort i stand så nogenlunde i hagen i år. Alt er blitt utsatt i og med at jeg gikk i hele fjor uten å ha lov til å gjøre noe som helst, var glad til at jeg fikk hjelp med plenklippingen.
Min yngste bror har hjulpet meg med å male huset innvendig, så det er snart i orden i hvertfall. Jeg er dessverre avhengig av mye hjelp etter at øynene begynte å svikte. Blant annet ser jeg ikke sånn at jeg kan male selv lenger, ute har jeg problemer hvis det er for mye sol da jeg blir blendet, det hjelper ikke med gule solbrilleglass heller. Dette gjør at det er vanskelig å gå turer, noe jeg er veldig glad i, men jeg prøver på småturer, vil ikke helt gi opp.

Den røde kubjellen er på vei opp, masse gress som må fjernes.rødkubjelle
Jeg har planer om å få i stand en dugnad ute her sånn at jeg får hjelp til tunge ting. Skal fjerne noen av bedene, sånn at potiensielle kjøpere ikke blir skremt av alle bedene her. Urtebedene skal bort, et bed borte ved rogna, og antagelig det store trekant bedet i sydvest enden av hagen, og et påbegynt bed mot veien skal fjernes. Resten får være, da får de som kommer etter meg gjøre hva de vil.
Blomstringen på Magnolia Stellata lar vente på seg, nå har knoppene stått stille i snart fjorten dager. Jeg har tatt og vannet den med lunkent vann to ganger for at knoppene ikke skal tørke inn. Det er ganske så tørt i hagen nå, så det hadde vært greit om det kom noe nedbør, hvis ikke må jeg begynne å vanne.
Hadde planer om å tusle ut igjen å rydde mer, men hæler ikke. Sitter heller og blogger litt.
Ha en fin ettermiddag.

lørdag 7. april 2012

Min fineste vårblomst…

Ny spennende konkurranse hos Moseplassen.
Crocus er vårblomst nummer en hos meg og
Jeanne D’Arc er den vakreste av de alle. Den har store rent hvite blomster. 
Jeanne D’Arc lyser opp med sine skinnende hvite blomster, den er ikke av de første crocusene som kommer, men du verden hvor glad jeg blir når denne dukker opp. Da er det skikkelig vår, uten tvil. hvitecroc3103
Den er bare nydelig der den dukker opp inni mellom rusk og rask i bedet og lyser mot en.
jeandarc
Jeg har plantet den i tuer i de fleste bed jeg har rundt omkring.
jeandarcmacro2
Har du lyst til å se flere favoritt vårblomster klikk deg inn hos  Moseplassen.
fineste vårblomst

tirsdag 3. april 2012

Gult er kult – og ikke bare i påsken…

Det er snodig hvor mange hageieere det er som sier at de ikke liker gule blomster og heller ikke vil ha de i hagen.
Da jeg startet med hage for snart 12 år siden var jeg en av de som ikke ville ha gult i hagen, men jeg har endt opp med tre ganske store bed og en karm med dagliljer hvor de fleste er gule.

gulcollage1
  Det var ikke fordi jeg ikke likte gult eller orange jeg ikke ville ha de, det var at jeg ville holde meg til noen få farver for å få rolige bed. Men det har jo skjært seg totalt det da, til det finnes det for mange vakre planter i gult og orange, mange bare må ha planter. Det finnes jo haugevis med roser, liljer og dagliljer i gul, og dette er sorter jeg er veldig glad i.
 
gulcollage3
Men en ting har jeg holt fast ved,  jeg blander ikke andre farver inn i bed med gule, orange og røde blomster, ja unntatt blått da.  Farveskalaen skal holdes, ellers synes jeg det blir vanskelig å få til pene bed. Det blir lett rotete for meg hvis jeg blander for mange farver.   gulcollage2
tusenfrydmhare

mandag 2. april 2012

Mandagstema–Påske

 

hos Helene med bloggen Alt som er Vakkert.

Her i huset blir det ikke pyntet så mye til påske lenger. Litt gule lys og skiftet løpere og brikker til lysere farver. Brikken på bildet er egentlig en spisebrikke kjøpt på Princess, lys og enkel uten påskemotiv.

Et gult lys, en frodig husfred og noen dill dall dråper som jeg kjøpte for noen år siden, husker ikke hvor. Disse skal egentlig henge i en snor, men synes at de godt kan ligger som dekor sånn som her.påskemont

Skålen som lyset står i er kjøpt på Løten Lys for mange år siden. Den er i messing og formet som et blad, har den i flere størrelser og bruker de veldig mye.

Mandagstema ny logo_thumb[5]-1