onsdag 11. august 2010

Augustbilder

Tok en bilderunde mellom regnskurene.
Alle bildene er tatt med macrolinse, da jeg skulle ta en ny runde med avstandslinse begynte det selvfølgelig å regne, så da ble ikke det noe av.
Innlegget er langt og jeg har lagt inn bare store bilder, men dere har vel tid til å scrolle  i regnværet ;-D
Den fylte Saponaria’n under er en plante jeg etterhvert setter veldig stor pris på. Den lukter noe alldeles himmelsk, har lekre blomster og har spredd seg bra. Denne fikk jeg kloa i på Asker staudegartneri for noen år siden, og den skal deles når den er avblomstret.

*hjortetrøst

Hjortetrøsten samler vanligvis mange insekter, men i dag har de gjemt seg gitt. Liker vel ikke regn de heller.
En humle fant jeg på ett blad, og det var det eneste insektet jeg så.
humle

Aks Veronica’n tar seg best ut når den har dannet store tuer, som her. Har den i blått og hvitt også. den hvite klarte jeg ikke å finne igjen i dag. De blå blomstene som skimtes i bildet er Nepeta som er på tur til å blomstre av.
veronica

Echiinacea er en flott plante, den hvite er begynt å komme i blomst. De rosa er ikke kommet i gang ennå. Det morsomme med Echinacea er at blomsten er spinkel og taslete i starten, og utvikler seg til å bli stor og flott etterhvert. Dette kan man se på bildet under, og ennå er den ikke fullt utviklet her.
hvit echinacea

Sommerfuglbusk er et must i hagen, og for en del år siden fikk jeg fire frøplanter fra ei på Hagegal. De har blitt borte en etter en, den siste strøk i vinter.  Da jeg kom over denne, måtte den bare bli med meg hjem. Denne heter Adonis Blue og er ordentlig blå.
buddleia3

Asarina har jeg sådd selv i år og har flere stykker på terrassen. Det rare er at det er en som ikke har kommet i blomst, selv om den har hatt samme forhold som de andre. Jeg skal prøve å overvintre den ene. Dette er blitt en må ha plante, lekker farve på blomsten. Er noe mørkere i virkeligheten.asarina

Jeg fant igjen noen gamle Cleome frø, og disse sådde jeg uten noe særlig håp om at de skulle spire. To planter fikk jeg og den ene er kommet i blomst.
cleome

Denne Clematisen slynger seg inni mellom staudene under epletreet. Den har veldig små blomster med svak lukt, den passer i grunnen fint sammen med Monarda’n. Navnet husker jeg ikke og navnelappen er litt bortgjemt, så jeg gadd ikke kikke på den.
clematismonarda

Staude erteblomsten slynger seg oppover gjerdet, og  har spredd seg litt. Jeg har den rosa også, den står i et annet bed og ble plantet i år.
erteblomst

Denne  mørkbladete  husker jeg ikke navnet på i farten.euphorbia

Denne liljen holder koken fremdeles, er fra en import jeg var med på.
gardentreasure

Jeg trodde jeg hadde mistet denne i vinter, men for noen dager siden skimtet jeg i noe gult, som så ut som en roseknopp. Og jommen var det Graham Thomas :-D, og kjempeglad ble jeg. For det er en nydelig rose med en behagelig gulfarve. den remonter, lukter godt gjør den også.
Grahamthomas

Denne dagliljen er mye mer orange i virkeligheten, den  er virkelig flott.
hblackdraft

Klarer ikke å huske navnet på denne heller, det ligger på tungespissen, men…  Centaurea Macrocephala var det ja – med toppen av en Ligularia nederst.
ligulariaog

Knallrosa Phlox med Verbascum i bakgrunnen. Denne “Forbaskum’en” har spredd seg litt for mye, så her får jeg jobb med å grave opp røtter etter avblomstring. Frøstandene MÅ klippes av ellers blir det stor spredning. Blå aks Veronica skjmtes i forgrunnen.
phloxkongslys

Nok en Phlox, her sammen med en rød Monarda, ikke en helt heldig kombinasjon.phloxmonarda

 Den røde Monarda’n på avstand.
rødmonarda

Skulle mye heller stått sammen med denne, den begynner å bli tufs nå, men den har stått lenge.rosamonarda

Nok en Phlox, denne er litt for babyrosa etter min smak. Men den får nå bare stå, den er blitt stor og fin, og siden den lukter deilig…
rosaphlox

En rose som står i bed på baksiden av huset, får sol bare tidlig på dagen og sent på ettermiddagen. Kommer derfor sent i gang med blomstring, men når den først er i gang remonterer den godt. Farven her er ikke riktig, den er mye mer knallrød.rødrose

Therese Bugnet er ikke av de mest blomsterrike rosene, men den remonter med noen blomster nå og da.
theresebugnet

Det var kveldens dose med bilder fra meg, håper du ikke har slitt ut scrollefinger’n din, sånn at andre bloggere får glede av ditt besøk også.

Ha en fortsatt trivelig kveld, uansett vær.   

6 kommentarer:

 1. Så mye flott som blomstrer hos deg nå. August er jammen en fin blomstermåned! Den rødblada er en høst sedum. Jeg har den samme i hagen og har nok hele navnet en eller annen plass. Den er flott, blir lagt merke til av besøkende i hagen.

  SvarSlett
 2. Har prøvd å Google på den, men det er flere med mørke blader.

  SvarSlett
 3. Så mye fint som blomstrer hos deg, Aud! Nydelige roser (Har du meldt deg på hos Moseplassen?) To fine kandidater her, syns jeg!
  Verbascum ja, den kommer vel snart til å overta hele plassen i garasjebedet mitt, hvis ikke jeg klipper litt =) Men majestetisk og flott er den jo!

  SvarSlett
 4. Har meldt meg på med en annen rose :-)

  SvarSlett
 5. Nice dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

  SvarSlett
 6. Så mye flott som blomstrer hos deg, nydelig!

  Den mørke Sedum'n kan det være Sedum telephium 'Purple 'Emperor'? Ligner i allefall veldig på den jeg har :-)

  SvarSlett

Alltid hyggelig med respons