onsdag 30. juni 2010

Ting og tang, og slikt…

Opp i gjennom åra jeg samlet en del stæsj, ting og tang. Noe av det skal jeg vise her i bloggen etterhvert.
Denne baljen komme fra barndoms hjemmet mitt. Den var badebalja vår da jeg var liten.
Her har jeg plantet en hvit Brugmansia, Gresk  Levkøy til venstre foran, blå sommer Salvie, blå henge Lobelia og en Pelargonium med blågrå blader m.  hvit kant og rosa blomster til høyre bakerst.
baljeene

 Her er en rosablomstret Passiflora i en flettet smijerns “bøtte”  m. et espalier.
passiflora

Av urner har jeg en del i plast som ligner på terrakotta, dette for at jeg skal klare å flytte på de. I denne er det bl.a. hvit sommersalvie, hvit spansk margeritt, som ikke gjør så mye av seg nå, Den lyseblå bak til høyre og den til venstre m. små sølvfarvede bladetr m. hvite blomster husker jeg ikek navnet på. Til høyre en hengende med varigert bladverk. urne1

Denne er jeg veldig fornøyd med, Dichondra Silver Falls, Ipomoea batatas Black Heart og en konge Begonia. Dichondraen tar opp igjen sølvfarven i Begoniaen, og Ipomoeaen den mørke farven. De har vokst noe forferdelig sakte selv om de har fått rikelig med langtidsgjødsel. Urnen ble plantet i slutten av april, den kommer seg forhåpentligvis utover sommeren.
urne2

Her er hvit sommersalvie sammen med hvit Verbena.
urne3

Dette hodet fikk jeg tak i på et gartneri på Skarnes for noen år siden, farven ble ikke helt riktig på bildet. Det er terrakotta med mosegrønt irr.
hode3 
Den helt store blomstringen har ikke startet ennå, men litt er det da i bedene.
bed1

 Blomster “porno” :-D 
rosagr

Bed under epletreet, her er det en del Revebjeller som har selvsådd seg, ikke helt heldig plasserte. Det for gå, gidder ikke å flytte de i og med at de skal blomstre i år.
epletrebed

Noen roser har så vidt begynt å komme. Stor ormerot breier seg utover, syntes jeg tynnet den ut ganske så kraftig i våres, men…
roseormrot

3 kommentarer:

 1. Det første bildet ditt var veldig morsomt, for akkurat en sånn sinkbalje pleide vi søsknene å bade i når vi var på sommerbesøk med besteforeldrene våre! Det ga gode minner! Du har mange fine krukker, og mye fint oppi. Jeg likte spesielt godt den med svart Ipomoea, Begonia og Dichondraen! Frodig i bedene dine også!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. The planter in the first photo is nostalgic. I like the blues and pink flower mixture you've planted in it. The metal planter in the second photo, with the wicker pattern is a nice way to display the climbing Passiflora. Your container with white Verbena and summer sage is a nice white combination for summer.

  SvarSlett
 3. Her var det mange frodige krukker og bed!
  Måtte studere smijernsbøtta med espalier lenge og vel, aldri sett noe lignende. Den var både stilig og smart :)

  SvarSlett

Alltid hyggelig med respons