søndag 28. september 2008

Ryddedag

Har endelig fått lånt meg henger, så nå kan jeg få kjørt vekk en del skrot og hageavfall.
Dagen i dag skal brukes til å hive på hengeren det jeg får plass til. I morgen har jeg fri så da får jeg se til å få kjørt noen lass på dynga.
Neste år har jeg bestemt meg for å så minimalt, bare må ha sorter, dvs. sommerblomster, ingen stauder. Har tenkt å prøve å holde meg nede på ca. 50 sorter, i år var det ca. 150.
Da kan jeg ta å kaste en dela v pottene jeg har tatt vare på, trenger ikke å ta vare på alt heller :-)
Det er ganske så fullt i bedene, har ikke plass til mere stauder før jeg får lagd meg nye bed.
I bedet ved inngangspartiet må jeg ta opp rubbel og bit og få delt opp, der er det mildt sagt overfyllt. Men jeg har ikke hjerte til å kaste det som blir til overs, og særlig ikke når jeg skal lage meg nye bed, bare jeg får penger til jord.
Lommeboka har vært mager i sommer, er i ankesak om trygd hos NAV, og har måttet klare meg på halv lønn en stund.
Det er en del som blomstrer bra ute i urnene ennå, får vente med å rydde de til frosten har tatt de.
_
Akita bli gulere og gulere.

Her er det ikke igjen mye rødt, men den er fin som gul også.

Europa beinveden har fått en nydelig høstfarve.

Liatris'n har fått en høstbrun farve, bak står en rødbladet Ligularia. Ganske så dekorativt sammen synes jeg,

fredag 19. september 2008

Min første Pellisbok....

Var på Plantasjen her om dagen for å kjøpe litt høstblomster.
Da ble denne med meg hjem.
Pelargonier av Lena Ljungquist og Eva Tingström.
En enkel og grei bok for nybegynnere, bare for at jeg skal få litt mer peiling på de forskjellige typer som finnes. Den inneholder litt om stell, sykdom, stiklingsformering etc.

tirsdag 16. september 2008

Gammel artig videosnutt.......

Det er nå utrolig hva man kan finne ved snoking på YouTube. Som denne snutten med Eric Clapton, Johnny Cash og Carl Perkins. Etter antrekkene og hårsveisene å dømme må dette være fra slutten av seksti eller begynnelsen av søttitallet. Skjekk hårsveisen til Clapperen, antrekket til Cash og "dårelokken" til Perkins. Ja, ja sånn var det på den tiden. Artig med sånne gamle snutter.
Den er absolutt severdig og få det til å svinge det kan de.

mandag 15. september 2008

I morgen, i morgen.......

da skal jeg se til å få gjort ting og tang ute. Men først skal kjerra på EU kontrollFree Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org
Har fått vaska den i dagFree Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org
Så skal jeg gjøre litt i hagenFree Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org Rydde i bedet ved inngangspartiet Rydde i steinbed under furua, dvs, fjerne furunåler og kongler Hvis det ikke begynner å regne, spraye med Roundup i singelen Rydde vekk sommerblomster
Tror jeg Free Smiley Face Courtesy of www.FreeSmileys.org
Det kan jo hende jeg plutselig finner på noe annetFree Smilies courtesy of www.GreenSmilies.com

søndag 14. september 2008

Det er kaaaldt.........

Uff det er så huskaldt om kveldene nå. Og hvor ble det av finværet som var meldt i helga? Var ikke så værst i går ettermiddag, men i dag kaldt og grått.I dag har jeg tatt inn alle fuschiane, ribbet de og sprayet de med en blanding av atamon og grønnsåpevann. Det samme gjorde jeg med de minste bruggene.Så spørs det da hvordan det går med overvintringen. I vinter må jeg bruke gangen på loftet og gjesterommet. Tar meg ikke råd til å ha på varme i drivhuset i vinter. *
Her er litt solskinn.
* Bildet under ble tatt i fjor høst, det er av en solsikke og Chenopodium giganteum, begge hadde selvsådd seg. Av Chenopodiumen vart det rene jungelen, i år kom det heldigvis ikke en eneste plante av den, tror den er to årig.

lørdag 13. september 2008

Noen som vet hva denne artisten heter?

Under nattranglingen fant jeg denne videosnutten, nydelig musikk og slides. Skikkelig drømme bort musikk, vet jeg har hørt artisten før, men husker ikke navnet. Noen som vet?

fredag 12. september 2008

Høst collage

Har vært på Picasa og klippet og fikset litt, og resultatet er her. Men hvorfor i all verden blir bilde så lite??? Her må det gransking til på HTML kodene, og det er omtrent som Gresk for meg.
*
Senere: Etter mye roting og prøving ser det ut til at jeg har funnet ut av feilen

torsdag 11. september 2008

Test smileys

Hmmm går dette an da? Dett gådde bra gitt

onsdag 10. september 2008

Høstbilder

En liten test for å se om jeg får til bilder ved siden av hverandre. De er i ulike størrelser da de er beskjært og fikset på. Får ta å ordne PC'n så jeg får installert Live Writer. Har vært litt for ivrig når jeg har tatt å ryddet i filer så jeg har slettet noe jeg ikke skulle. Dermed får jeg ikke lastet opp PDF filer eller Live Writer. Det finnes så mange muligheter når det gjelder å få lagt inn duppeditter her. Neste jeg skal prøve på er å få lagt inn smiley og video i innlegg. :-) Bildene er klikkbare.

tirsdag 9. september 2008

Pelliser.........

er min nye dille av året. Før likte jeg ikke Pelliser i hele tatt, eller dvs. jeg kjøpte en og annen duftpellis i blant. Men jeg har jo oppdaget at det finnes mange forskjellige med duft og at noen har et utrolig lekkert bladverk. Så det er blitt ca. 20 stykker i løpet av sommeren + en del stiklinger som jeg har tatt av duftpellisene. I dag er de blitt tatt inn, noen av de som har bra med knopper skal få stå i vinduene. Jeg begynte å ta en del bilder, men batteriet sa stopp så det ble med disse:
*
Golden Stardust står det på merkelappen, men det kan ikke stemme, blomsten er annerledes på den.
Occold Schield, ikke så høy med halvfylte blomster Ukjent dverg med nydelige blomster, finnes i flere farve varianter NR. 19 fra Hagemo, den har meget mørke blader med lys kant, ser ut til å være en dverg
Creamy Nutmeg, lekkert bladverk har brukt den en del i forskjellige sammenplantinger i tidligere år.
I følge Twins er dette 'Wilhelm Langguth', fine blomster og blader, men noe slengete vekst.

mandag 8. september 2008

Guffevær.................

I morgen har jeg fri så da får jeg prøve å få gjort litt ute uansett vær.Tåler ikke å bli kald på mine halvgamle dager, men høstryddinga må tas.
Her er noen flere bilder.
Isopen begynner å blomstre av, har den også i rosa og hvit. De begynner å danne ganske store tuer etterhvert, så anten må jeg dele eller flytte de. Den passer ellers veldig fint sammen med roser.
Denne clematisen husker jeg ikke navnet på, men den har sine siste blomster nå ser det ut til. En hvit hestemynte på hell, denne begynner å bli en stor tue. Må huske å dele den og flytte en bit på en annen plass. Har opplevd at de forsvinner etter par - tre år. Deling og flytting skal visst forhindre dette.
Cobea'n kommer nok ikke til å blomstre i år, dette er den største knoppen jeg fant nå.
Men jeg lurer på om jeg har tullet meg til å plante både blå og hvit sammen. Kan ikke huske at bladene har hatt så forskjellig farve før. Men dekorativt var det ;-)

Høstastersen blomstrer på sitt fineste nå, har flere tuer av den rundt omkring. Men skulle gjerne hatt kloa i flere farve varianter.

Dette er en Campanula lactifola var. Macranta som jeg har i steinbedet. Synes den har en noe slengete og taslete vekst, mulig den må flyttes.

Husker ikke navnet på denne i farten, men dekorativ er den.Echinacea- solhatt - denne skulle jeg gjerne i flere varianter, flott høstblomst. Denne Sedumen har veldig mørke blader, nesten sorte. Har bare denne sorten, men skal ha flere varianter har jeg funnet ut. De er jo veldig flotte, men jeg har liksom ikke "sett" de ordentlig før nå.