torsdag 31. juli 2008

Noen av mine Hosta'er

Det har blitt en del Hosta'er opp igjennom åra. Noen har jeg navn på, andre ikke. Har ikke fått lært hvordan jeg skal sette inn små bilder ved siden av hverandre ennå, så her må det scrolles. *
1 Dette er Fortunei, den står i et bed foran kjøkkenvinduet og var her når jeg flyttet inn.Har sagt de siste fem årene at den burde deles, den er over 1,2 meter i diameter. Som dere ser har jeg ikke hatt hjerte til å dele den ennå. Hosta'er er så flotte når de kommer opp i denne størrelsen.
2 3 Antagelig Undulata Mediovariegata tips fra Sagae på Hagegal
4 Denne begynner også å bli stor.
Blomsten er hvit, antagelig er det Love Pat.
5 Enda en jeg ikke fant navnelappen på. Denne ser også ut til å blir stor. 6 Denne er fra en import jeg var med på for noen år siden, har heldigvis bestillingslisten så det burde være mulig å finne ut hvilken den er.Lekkert bladverk.
Muligens Frances Williams, etter tips fra Sagae på Hagegal. 7 Denne er en medium størrelse men har virkelig store blomster.
Muligens June Fever
8 Undulata Mediovariegata 9 Fra importen, store blåaktige blad. Har ikke blomstret ennå.

Kanskje neste år :-) 10 Også en med store blad, har nettopp blomstret men jeg fikk ikke soset meg til å ta bilde før nå. Fra importen denne også.

11 Beskjeden blomstring, hvite blomster. Har en med hvite blomster som dufter, men det er ikke denne.
12 Fortunei Aureomarginata iflg. Sagae
13 Golden Tiara 14 Dette må være Ground Master, kjøpt fra Rolf Eide for en del år siden.
Den har noen aldeles nydelige blomster.
Jada, jeg har noe stæsj inni mellom også :-))) 15 Iflg. Akoen på Hagegal er dette Hosta fortunei albopicta, det kan stemme.
16 Kanskje Whirlwind iflg. Sagae på Hagegal.
Det hvite i midten skal gå over til grønt etter hvert. Men jeg mener denne har vært
sånn hele tiden. Får følge med utover og se hva som skjer.
17 Little Sunspot, medium størrelse. Ingen blomster i år heller.
18 Antagelig Sum and Substanse etter tips fra Akoen på Hagegal 19 Fortunei Aureomarginata, denne står også i bed foran kjøkkenvinduet, og er også drøye
1,2 meter i diameter.
20 Tattoo 21 Feil navnelapp, tror det er Lemon Lime

mandag 28. juli 2008

Bilder tatt i dag

Har tatt noen flere bilder, har satt navn på de jeg husker i farten.

onsdag 16. juli 2008

Litte ta kvert i hagen........

Ipomea Heavenly Blue begynner å bli fin i melkespannet der den slynger seg oppover en støtte av jern, som bunndekker har jeg en Nolana paradoxa 'Blue Bird'. Den har også himmelblå blomst. Skulle nok hatt en annen farve på Ipomea'n, men pytt, pytt.
Ipomea er en av mine diller, men de er trege til å komme i blomst i år. Men så var jeg senere til å så de også. I fjor sådde jeg de altfor tidlig med det resultatet at det ble nesten en jungel der de sto i drivhuset. Kankje jeg skulle prøve på en mellomting neste år.
Hosta i blomst, navnelappen fant jeg ikke igjen i farten, kanskje nedgravd?
Skal ha en hvitblomstret Hosta som dufter et sted, men det var ikke denne.
Jeg tar en lukterunde hver dag nå, må jo det, det er jo så mye som lukter så alldeles himmelsk deilig. Naboene må tro jeg er en smule gal som går med rompa i været og sniffer. Ja, ja jeg er jo gal, lykkelig kykkelig Hagegal :-D
Coronaria'n har forvillet seg og dannet en stor tue nede ved drivhuset.
Har ikke hatt hjerte til å fjerne den selv om den står midt i stien til komposten.
Coronaria er en må ha plante, fint at den selvsår seg så villig, den er lett å fjerne der man ikke vil ha den, og det er jo bare å ta en sving med trillebåra. :-)

Riddersporer finnes i utrolig mange varianter med forskjellige "øyer" og farvevarianter.Her er en med hvitt øye, har også en med sort øye et eller annet sted i haven, men husker ikke hvor :-D

Disse står i pallekarmbedet og er store og kraftige i år. Denne er enda mørkere i virkeligheten enn på bildet.
Clematis Snow Queen har begynt blomstringen, den har forholdsvis store blomster ca 10 cm i diameter. Det ser ikke ut til å¨bli den helt store blomstringen på den i år. Nederst til venstre skimtes såvidt en rosa Coronaria, de kler hverandre :-)

tirsdag 15. juli 2008

Snifferunde i hagen........

Har nettopp kommet inn etter en liten rydderunde. Det lukter så godt ute i hagen om kvelden, særlig lukter den greske levkøyen - Matthiola longipetala ssp. Bicornis noe helt vidunderlig. Dette er en må ha plante hvert år. I år ble ikke sådden så vellykket så jeg har ikke så mange planter som jeg pleier.
*
Endelig begynner det å komme blomsterknopper på dageliljene også, trodde det ble dårlig blomstring i år, men nå popper det frem.
*
Her er en av fjorårets, navn er ukjent.

søndag 13. juli 2008

Samplanting

Mente jeg skulle fått tatt en del bilder i dag, men batteriet gikk tomt.Batteriladeren har jeg selvfølgelig lagt på et lurt sted, får lete videre i morgen.
*
Pallekarmbedene begynner å bli frodige nå, her er et bilde.
Bak fra venstre er en ridderspore, Clematis Viticella Etoile Violette,
nederst til venstre blant akeleiebladene er en rosa fattigmannsorkide, bak denne er Rosa Leonardo da Vinci, frøhoder av Allium, midt foran er en hvit revebjelle, til høyre for denne en hvit sommersalvie, foran Salvien skimtes såvidt en rød Nicotina, bak disse Rosa Dark Lady og foran helt til høyre skimtes en hvit Isop.

fredag 11. juli 2008

Grått og det regner.......

og pyse som jeg er holder jeg meg inne. Det er alltids noe småtteri som må gjøres innendørs også.
Kan jo kikke på plantelistene f.eks. til forskjellige nettleverandører, men det kan være farlig det, bestillingsfingeren kan komme til å gå amok. ;-o
*
Her er et besøk jeg hadde i kjøkkenglaset for noen dager siden, det ser ut som en øyenstikker - det er snylteveps iflg. Kathrine.

torsdag 10. juli 2008

Rosa Astra Desmond lever

Dette er en rose fra en import jeg var med på fra Knud Pedersen i Danmark for noen år siden. Denne trodde jeg hadde gått dukken i fjor, da så jeg ikke noe til den. Men nå blomstrer den som bare juling. Det er en sone 3 rose, hvite små fylte blomster i et enorm antall, engangsblomstrende klatrerose som kan bli inntil 3 m høy. Den er bare nydelig, håper den kommer med rotskudd så jeg kan få den på flere steder i hagen. Nå ligger den langs med bakken fordi jeg ikke har støttet den opp, men det skal jeg se til å få gjort i morgen. Da skal jeg kikke etter rotskudd også.

onsdag 9. juli 2008

Bladoliker..........

det er meg det :-)
Har dilla på bladplanter og har lagd meg to ganske store bed under Gullregna og under epletreet. Der har jeg forskjellige Hosta, Heuchera, Brunnera, Geranium og andre bladplanter. Inni mellom har jeg plantet kjempe Allium, synes de er så fine når de rager over de andre plantene, og her er noen bilder.
*
Her er et utvalg av Heuchera, de blomster noe voldsomt nå at det er vanskelig å se
bladmønstret på de.
Brunnera går nesten til alt, skulle gjerne hatt flere forskjellige av de. Men de er vriene å få tak i.

tirsdag 8. juli 2008

Mere roser

Desverre har jeg mange roser som jeg ikke har navn på fra en import jeg var med på for noen år siden. Merkelappene bleknet før jeg kom så langt at jeg fikk lagd skikkelige navnelapper.
Har funnet igjen importlisten, så jeg får sette meg ned å se om jeg kan finne ut hva som er hva.
*
Bakerst t.v. er Rosa Leonardo Da Vinci, hvit revebjelle, den store røde er Rosa Dark Lady, en hvit sommmersalvie, og foran til høyre en rød tobakksplante.
Begge rosene remonterer.
Rosa Benjamin Britten, Austinrose, dufter men remonterer ikke
Rosa Augusta Louise, en morsom rose som endrer farve etter ca. 3-4 dager, den blekner og går over i en sart rosahvit skimrende farve. Skal ta bilde om noen dager så dere får se forskjellen.Den lukter nydelig og remonterer. Graham Thomas, en nydelig Austin rose, som både remonterer og lukter. Ukjent fra importen, nydelig men ikke så stor.
Enda en ukjent
NN
Oså ukjent
??
Rosa Robusta, nydelig knallrød forholdsvis store blomster til ikke å være fylt,
remonterer og dufter.